Selasa, 13 Ogos 2013

Raya 2013 ! Bersama keluarga Kecilku ...




Namaskarrr Dost  !! vanakkam Readers !! India mari Pulakk.. hehe
Sebelum tu “ Selamat Hari Raya” Readers !! ok la mau share hari raya di tempat baru ba ni .. Di Bumi semenanjung ni, first time raya jau-2 Teda Geng karas lagi beraya ni taun sebab aku yang telampau la jauh naik kereta pun Nda kan sampai-2...hoho mengenang nasib ku di rantauan ni, tapi nasib la jugak family ku masih ada d sini ,adik beradik semua  yang dari Sandakan,Labuan tu datang sini beraya reramai.

Perghh .. 2-3 hari sebelum raya Meriahnya ruma Apartment Orkid ni b’Sahur and B’buka puasa sama-2 adik beradik memang meriah ,, ada 3 orang yang jarang di jumpa sekali 6-6 bekumpul keluar segala cerita,gossip,kutuk mengutuknya smpai pecah ketawa ,klu jarang-2 berjumpa begini la bule lagi ketawa bersama, klu hari-2 bejumpa ada yang makan kaki, haha ...
Biasa la kan asam garam adik beradik ...Ada Fight sana sini ! and orang Kuat Fight  adalah Aku !! yUpp ... Bukan apa.. Anak Ke-2 mmg Mcm nii kali Hot Temper sikit ,, tapi Klu datang Gila .. memang betul-2 la Gila :P haha .. wayar Shot mana pun nda tau .. hehe

2 hari Sebelum raya tu Sibuk suda kakak and my mom buat kuih , x bnyak sikt-2 jak buat tahun ni sebab xda tetamu pun .. klu ada pun x ramai la macam tetamu di Sandakan ,, Hurmm I miss Sandakan so Much !

Dalam diorang sibuk buat kuih,masak itu ini,, aku seperti biasa la tiap tahun jadi “Pengarah Rumah” haha .. ambil part lain pulak part kemas mengemas,hias menghias  tapi tahun nii perghh aku rilek betul , x payah susah-susah  sebab adik no 4-5 yang  buat keja .. aku jadi manager diorang jak la...lagi pun ruma baru nii x besar sangat ,ruang yang terhad so x bnyk hiasan just pasang lampu lip lap seja ,aku ada keja part time gak menjahit Langsir tapi itu pun setengah jalan gara-2 mesin meragam .. ahh malas terus mau menjahit lepas raya ja la sambung XD .. Guna jak langsir yang sedia ada kan senang hehe >,< 

here The photo of us ! 



Family "Gwiyomi"

Dipendek kan cerita,,tahun 2013 ni raya y Sangat-2 Sederhana ,Hari raya pertama Di rumah seja ,, Berphotoshot b’sama family yang kami buat dirumah dengan kamera hp canggih kakak and adik2 aku tu .. lepas tu pulak pegi beraya di ruma Jiran bawah apartment yang menjemput ,dan selepas itu bermula raya ke-2 ,3,4 ,smpai la sekarang aku duduk ruma seja ! x kemana pun xda tempat mau di tuju ,err.. bukan xda,ada sebenarnya Cuma aku y malas bergerak lebih senang duduk ruma x macam adik beradik aku yang lain .. raya kedua pegi tgok wayang ,raya ke-4 ada yang pegi Pahang ramai-2 pulak tu ,itupun lepas hntr adik no.4 tu balik Labuan.. kesian juga adik no4 ni cuti sekejap jak , x puas raya suda kena Balik study ! Hidup Student mmg mcm tu kan J its okay la ..at least merasa jugak raya dengan Family .. even Family yang kecil .. next year InsyaAllah balik Kedah Pulak !!


Dear readers and Blogwalking-keers Wait for da next entry ,, maybe ada Entry raya Seterusnya dari aku kan hehe .. for those who are Read My Blog ,i would like to say Thank you for reading My blog and Have a Nice Blogwalking yaar !!!

0 comments:

Catat Ulasan

K-ON

k-on photo: MrKapre-1 MrKapre-1_zps17081628.gif