Rabu, 20 Mac 2013

Kerana Enjin !!


Hello ... readers !
Entry ni simple jak,aku mau gtau insiden y agak lucu bagi aku .. xtau la kmurang .. hehe insiden ni berlaku semalam .. critanya mcam ni aku ni da lama x driving since aku b’hijrah tempat baru .. aku xtau lagi jalan-2 area sini so aku x bawa la kereta .. semalam tu keluar dari restoran Awwa Bistro ,aku cakap dgn my mom “ mak,Biar la aku bawa kereta,nda bnyk kereta juga kan “ cmtu la aku ckp.. lepas tu aku masuk kereta la ni masuk kan kunci,hidupkan lampu ,pakai seat belt segala,handbrek pun suda diturunkan gear masuk gear R ..




ekceli aku bawa Keta Auto jak pun hehe ... semua perkara asas aku da buat ... tapi kan ... masa aku mau tekan minyak untuk reverse .. kereta x reverse pun tapi makin ke depan .. 2x macam tu kereta x reverse aku tekan brek ... aku panic sekejap ..apa hal nii xmau reverse ,my mom d sebelah pun hairan ..kenapa ,sampai  suru aku keluar .. tapi aku piker jap .. apa y xkena ... jeng .. jeng ..then baru aku perasan ..Enjin Kereta x hidup !! Haha .. my mom y tgh marah tu pun ... ketawa sama haha .. Laaa Rupanya Enjin x hidupppp .. Bila Enjin Da hidup Baru la semuanya lancar ,selamat jugak la sampai ke rumah without any problem else... hehe J

ni kes telampau eksaited bawa kereta sampai enjin pun lupa kasi hidup ! pada new driver ka / driver-2 lain jgn jadi macam aku hehe .. PeAcee !! 


Jumaat, 8 Mac 2013

  
SweetHeart Balqis <3 !!

Haluww My Dear Blog ! Haluw ReaderS ... 
Ekceli,Aku buat Entry nii Sebab ,Aku Rinduuuu Sama Balqisss ! Sapa Balqis ?? u wana know ... She is my nephew ... bukan anak kakak aku , tapi anak kakak sepupu aku .. Pepagi tengok-2 gambar Nampak gambar c Kecik niii Terus Rinduuu ... Acctlly Balqis bukan “Anak bua” sulung, klu ikut Berhambur suda anak bua nii Tapi ... Tapi ... Kenapa dia seja y aku rindu ?? 

NurQalesya Hidayahtul balqis <3 And Muhammad Izz Rayyan Shah

Sebab mama Dia tu haa rapat ngan aku .. Kira Kazen paling akrab dengan aku la.. banyak-2 kazen aku mama dia seja aku boleh kongsi cerita dari dia zaman skola menengah,zaman bertunang,zaman berkahwin dan sekarang suda bergelar “ Mama Balqis “ ... Lagipun masa mama dya ni tgh Mengandung ! Aku laaa Peneman mamanya p mana-2,, asal hujung Minggu mamanya ni bawa aku berjalan,Papanya pulak terpaksa bertugas di semenanjung .. bayangkan la ..kazen aku ni mengandung Xda Husband di sisi .. Sampai Saat melahirkan pun Husband xda ... Seminggu usia Balqis ni baru Papanya Ada .. Dan sekarang pulak Diorang b’hijrah ke negeri Sembilan,and aku pula ada d sini ... x jauh pun dari negeri Sembilan .. Ada masa nanti boleh jumpa ! Rinduuuuu sangat sama balqiss Techikkk Niii .. Besar Nanti jadi anak Solehah .. 


 Mamanya Bilang pipi kami sama tembam-2Gitu lorhh XD 

# Ada Masa Nanti kita Jumpa ya Balqis <3 a.k.a Angry Bird Aunty ! Hehe


Abnormal Feeling :D



Andaikan saja Dalam Diri ini ada Button Delete ,, suda lama rasanya aku tekan button 2 .. Biar Hilang semu Fail kenangan pahit manis … Biar Hilang kesemuanya,Biar hati ni sentiasa kosong,Biar jiwa ni sentiasa aman ,tenang .. Hidup bebas tanpa perasaan  yang satu ”itu” .. seperti ini ..


Cuma klik yes … semuanya t’delete xda satu pun yang tinggal .. Sebab kita bukan mesin  la kita xda button Delete,tapi kita ada hati yang x mudah mengalah , ada kotak fikiran yang menyimpan memori , dan bukan mudah untuk kita buang macam sampah,setiap saat moment 2 berputar dalam minda .. mungkin sebab …

sUnyi ??? Benarkah Sunyi ... Mungkin la tu kan .. 



# Jangan Biarkan Diri Terus Diselubungi Kesunyian ! XD 

K-ON

k-on photo: MrKapre-1 MrKapre-1_zps17081628.gif