Isnin, 10 Disember 2012

Aku jatuh moTor !


Aku rajin Update Blog Likeskooltyme ! … December ni aku habiskan masa dengan member-2  terdekat,lepas tu berkampung d trek motor ..oOpss aku bukan bawa motor mcm F1 or Moto GP tu okeyh …


Motor camni la aku pakai 
Aku belajar Motor sebenarnya ,amk Lesen lagi laa .. kena habiskan jugak cepat X tahan da hari-2 kena dtg .. Apa yang aku mau sampaikan .. Satu Al-kisah kejatuhan aku semasa tgh belajar motor ni .. Ari tu suda pena jatuh sekali sebelum raya klu x silap tapi aku x buat entry la  ,, masa tu di selekoh aku x pndai lagi handle paddle motor tu … pastu t’agak-2 m’belok .. padan la muka .. dari takut jatuh akhirnya Jatuh jugak ! Lalala ..

Ada satu trainer nii, brader-2 la klu ada dya .. aiyoOo .. tebalkan muka seja la.. x pa Aku perempuan jatuh motor perkara biasa la tu kan haha ( malu Weiii ), masa aku jatuh dya ckp “ jatuh sudah kan,Naa pndai la tu  x lama” .. y ni first tyme jatuh y terbaru pla Kemarin petang .. setelah lama x dtg, aku jelmakan diri di sana .. aku pergi petang sbb ptg x ramai y bljr aku suka la xda orang tgok .. 

ok lah  pendek kan cita .. Masa aku tengah cuba-2 meniti di titian lurus trek tu .. aku t’turun pastu mau naik semula ke titian tu xdpt and  aku pun xdpt kawal paddle dgn x semena-menanya aku terjatuh “******* “ xtau la bunyi jatuh motor acaner .. pndai-2 la pikir hoho

Lebih kurang gini la aku jatuh .. :D
sakit juga jatuh ngn Motor nii .. habis kaki aku t’hempap ! tpi aku ok xda luka mana-2 pun.Lepas jatuh, aku mau angkat motor tu balik tapi berat,pengajar pla x tgok aku p duduk d kntin pla b’bual … aku Hon-2 pun x dgr … 2x Hon pun masih x dgr .. aiYoO … last-2  ada jugak la y perasan aku jatuh baru panggil pengajar aku tu minta tolong ..

Yang best nya sini ,haaa  .. motor y aku jatuhkan tu terus rosak .. xleh hidup ! hahaa .. habis jahanam harta Akademi memandu aku kerjakan … oleh kerana aku ni berjiwa kental… suda jatuh pun masih mau teruskan belajar,aku sambung lagi bawa motor dgn motor yang lagi 1 ..kali ni baru ada pengajar y tgok aku,n bagi tunjuk ajar .. That’s all .. * Clap sikit * :D penat merapuh nii  … Eheekkss

#December nii amat busy dgn Motor … haihh .. Xtau bila QTI/JPJ pla kali nii .. laluan-2 trek pun x lepas lagii ..terpksa merajinkan diri belajar sampai kuar lesen Motor .. wish Me Luck !! J

Rabu, 5 Disember 2012

I'm Already Got Driving License !



Hoorey .. Hooreyy !! happy pla aku … lalala Of course la happy .. Lesen Da kuar ! ..7 bulan jugak penantian ni .. usaha keras tuk dapat lesen ! Ohhmaaii haha .. orang lain amk 1-2 bulan seja , tapi aku haa b’bulan-2 .. lepas tu hmmmm Semua Ujian QTI/JPJ aqu amk 2x except ujian Komputer !!! aiYoo .. Duit pun B’ganda keluarnya .. n my Mom Orang yang paling bising bila aqu x p belajar driving,belum amk apa-2 ujian ! yess .. kena bebel okeyh … aku x p sbb before nii aku busy kerja .. penat .. hujung minggu pla date ngn Lovely kazen ! Lovely Fren GJ ! .. that’s why .. t’tangguh mangguh Study driving nii




Tapi sekarang ,, aku da ada lesen ! bebas bawa keta even ,, sebenarnya aku masih x berapa pass ngn stereng n always “makan jalan” ! .. tapi masih boleh control la …selama lesen kuar ni xda lagi Excident okeyh ! mksudnya .. aku ni pemandu Berhemah la jugak … haha ! ( Hemah la Sangat ) ..

Dalam aqu B’hemah nii Ada jugak orang y x yakin ngn aku .. sapa ?? haaa .. kakak aku la ! Oopss … Dya lagi … haha ( I’m sorry ) .. klu dya ngn aku .. dya rela Drive sendiri ! .. nyampah .. Aku bawa kazen n kawan aku x mati Pon .. dya sorang jak takut betul klu aku y drive …sebelum ni aku xda lesen bawa my Mom , ok seja pun .. My Mom yakin aku boleh .. sebab my Mom y guide masa tu , salah sikit kena Marah kaw-2 jugak la !! :’(  ahaa ..

Kenapa my sister tkut klu aku drive ??t’tya-2 myb kan .. Sebenarnya Ada kisah Antara aku&Dia ni .. Pernah sekali kakak aku ni ajar aku driving .. masa drive on the way balik uma tu,aku xtau apa aku buat tiba-2 dya menjerit ! aku pun tekejut .. lalu t’naik la ke bahu jalan dgn semena –menanya .. perghh .. lepas insiden 2 dya xmau ajar aku lagi haha … That’s why la dya Takut betul klu aku yang Drive ! ..


K-ON

k-on photo: MrKapre-1 MrKapre-1_zps17081628.gif