Khamis, 12 Julai 2012

^ Tempat Kerja Aqu ^


Halluw2x … Mere Jaan .. Mere Mohabbat .. Mere Zindagi ! Mer pyar hai  haha .. semua Meere laa .. Aqu ni sbonarnya Penggemar Hindustan hehe bagi y da tau tuh Syukur la , yang x tau tuh .. jgn heran,jgn sangsi okeyh !  .. Biar Ganas ba yang  penting  Hidup Hindi dalam Jiwa Taiko ! ( Puuiiikk ) hehe ..

Ok la .. kyta street 2 da story ja la k ,, Aqu pengen mau estOry pasal tempat Kerja aqu ba ni .. yala kan aqu nii bukan Student,bukan Mahasisiwi .. so .. apa la kunu aqu buat  kan klu belajar pun setengah jalan seja .. lagi pon kawan2 aqu ni rasanya ada y mau tau aku kerja apa,bagaimana n mana la tmpat aqu kerja 2 kan .. tanpa m’buang masa yang aqu ada nii .. sbb skg ni aqu tgh keja tapi ‘dek kerana’ ( ceh BM Tulen ) huhu .. My Boss xda dalam opis ari ni aqu curi tulang bnyk2x la hehe , Actlly kerja aqu ni x la susah mana .. santai2 ja y banyak sebab 2 juga gajinya Pun CUKUP lah ‘ SANTAI ’ hohoho .. apa pun Syukur Masih Ada rezeki urang Bilang ..

y pintu terbuka 2 my Bos punya bilik ..  

haa .. ni tempat duduk aqu,meja aqu .. xda bilik2 d luar seja d letak  
y ni Pintu Masuk, silap edit .. xpa la kan ..

Taraaa .. haaa 2la tempat kerja aqu .. Cantek x kaler background aqu 2 ?? hehe Pink2 gituw .. haha
Apa raa my Boss ,, saja bagi kaler Pink katanya Pompuan juga Asstnt nii .. baru ada story pasal kaler nii .. ank my Bos buka story hehe .. anknya gtaw bapanya amk cat bilik tidurnya adeeii my bos nii mau jimat kali hehe .. hantam la bos .. y penting aqu kerja ..

Dan sebenarnya .. ( Lagu Yuna la plak ! ~ ) * abaikan2x .. huhu  Sebenar2 nya la aqu dapat kerja ni dari rekomen sorang kawan Namanya Eyda ! .. ^ jgn kaw bongga sana hehe ^ .. dya y infom aqu pasal keja kosong ni masa 2 aqu terlalu desperate mau kerja, kawan aqu pun tolong2 la .. Terima Kasih La Eyda ! .. Jasamu ku kenang Jua (BuUeek ) ..e-2 Guna nya kawan,bila susah d tolong ,bila senang pandai2 la haha  * x ba , Bila senang D kongsi sama2 la *   ..
Dan Kini, suda 2 bulan lebi  jugak aqu b’kerja ni ,, xtau la sampai bila harap Payment 2 UP lagi la lepas 2-3 monts r Bos ! haha … klu x bos ,, cari la p’ganti diri ku ini wkwkwk .. huuh ~~ 2k sementara ni keja d sni  la dulu sampai ketemu kerja y lebih baik .. Huu ,, harap kerja dalam kerajaan .. aduhaii .. Susa betul mau dapat .. y dapat 2 kira rezeki diorang la .. y kyta ni belum dapat2 kerja kerajaan hanya mampu bersabar .. dan terus bersabar .. klu hilang sabar mehh kyta wat Kerajaan Sendiri hehehhehe ..

Sambung cita tempat keja aqu ni .. hihi ,, bnyk iklan ba tadi .. ( Minta Maap ) huhu .. Kmu nmpk gmbr pintu masuk 2 .. haa .. 2 nasib skg da d pasang Tirai ,, sebelum ni pintu masuk tuh umpama “ B’bogel “ xda bjunya huhu .. jadi kan, bila urang lalu lalang d depan 2 .. diorang nmpk la apa benda aqu buat dari luar .. kena2 lagi belakang aqu ni ada cermin hitam naa .. amk kaw .. klu buka FB tu  AtoOiinaa  .. Malu sehh urang nmpk .. haha .. kedapatan g x wat kerja .. apa lagi aqu pun kaver2 la buka fail hoho .. ( trep y sibuk ) .. But Skg Alhamdulillah la .. Ada sda baju pintu tuh, safe sikit la .. Lepas 2 kan, ada la skali ni urang tuh masuk sembarang, tya itu ini .. then.. sda penat kyta popet .. popet ..bolehnya dya main blahh mcm 2 ja  haihh ~ apasal la mamat mereng tuh ! bikin Gua PaAnas ja .. .. klu dya say “ ok la dik,ok la kak,” ka xpa juga,niiii sepatah ayat abc pun tadaaa .. aduhaaii .. Masa 2 sabo je la .. 

Ok .. habis cita pasal 2 , Tempat aqu kerja ni Bertapak d Batu6 , Bandar Tyng Sandakan … bagi y xtau mana tempat nya .. ( silent seja n Keep reading la ) hehe .. Nama company nya  Utama Jaya.. Bisnesnya ni mengasi sewa lot Perniagaan so,klu ada sapa2 berminat mau berniaga ka,b’jual2 ka ble dtg sni .. kyta discuss  with my bos  .. not me .. tapi bayar dngn aqu  .. lain dari itu ,, bisnes bos aqu ni ada tawarkan organize event,buat banner,buat kad bisnes,Renew lessen n cukai jalan pon ada .. then Buat orang ,, hahaaha yang 2 xda la pla .. amk pekerja ..  yess .. any1 mau kerja dtg sini tya .. tapi selagi aqu d sini xda la keja  kosong hehe .. tgu aqu berenti la . 


Masa2 aqu sibuk  jatuh pada hujung2 bulan kebiasaanya la .. tapi ada sekali tuh aqu busy awal bulan . pertengahan bulan .. pokoknya .. mmg sibuk juga la keja ni .. sibuk  tuh ok lagi .. bila tyme pening lalat ni y bikin otak  Serabut habis .. tambah2 klu bos tiba2 pgil aqu y tgh buat keja ni  ..   siap bagi order  “kaw buat nii ,kaw buat tu .. kaw masuk kan nii ..
mcam nii .. macam niii dan sterusnya …) hmmm .. Pening kepala otak .. mana 1 mau buat dulu ,. Suda mcm 2 kadang aqu wat salah juga la .. kena bagi betul balik .. amk masa lagi .. Bos pula mau cepat .. gerigau juga wat keja bila ada bos  ni .. But my Bos vey Kind-Heart la .. xda la mau tengking klu aqu wat silap .. just tegur baik2 .. klu dya tengking rasanya ,skg nii aqu tgh cari keja baru ..hihi J
Ok .. sampai sini dahulu Celoteh aqu kali nii .. tyme lunch pun mau habis sda ni .. menulis story seja plak .. perut pun tgh nyanyi lagu2 Hindi nii hehe bnyk penari dalam haha ..

Apa pun Mesti ada Pesanan sblm chaw cin Chaw : " Bukan senang mau dapat kerja,even kyta study tgi2 ada  high qualification pun klu xda rezeki .. kyta x dapat .. melainkan Usaha keras ! " and Study pun macam 2 jugak .. xkan dapat kejayaan klu x Usaha betul2x ..  Kerja ka Study ka 2-2 ni Ibadah so kyta wat La Ikhlas2 sebanyak y boleh .. okeyh !! yang sudi mengambil kesempatan m’Baca Entry ni BooHot2x sHukria Dosti ..  hehe < Flying Kiss la > !!



0 comments:

Catat Ulasan

K-ON

k-on photo: MrKapre-1 MrKapre-1_zps17081628.gif