Rabu, 11 Julai 2012

First tyme Register As Mahasiswi ..


Estory this tyme tentang memori aqu semasa pertama kali mendaftar sebagai mahasiswi kolej la kunu2 …

Ni d banquet hall Taj ,, mau try b'ucap mcm pn.Tina hehe
 
Dulu aqu study Di kolej TAJ International College .. dengar namanya pes tyme pon mcm x pcya jak … persoalan y muncul “ wujud juga ka kolej ni “ .. tya la orag sna sni ttg nama kolej nii siap search dlm tenet segala .. buka youtube tgok interview c puan Tina ngn MHI ni .. ok la .. btul ada .. da masuk Tv kan … boleh trust jugala sumbernya kan .. huhu .. Then da, nekad la mau g smbung study d sana … lepas smgu raya 2 aqu belepas la ke Semenanjung … sampai KL ----->Perak …
Hari Kedua sampai semenanjung,aqu d perak … ngn Family my Mom.. Pak Lang aqu la yang tolong uruskan hal2 aqu ni .. Keesokannya ,Pukul 9.00 Pagi kami da gerak dari uma pak lang d Terolak mau ke Ipoh .. amk masa lebi kurang 2 jam jugala 2uk sampai Ipoh … Then,masa sampai Ipoh 2 pla … kami sesat sikit .. xtaw dekat mana kolej 2 .. kol la Orang y arrange student intake tuh ,, baru jumpa arah g kolej 2 …
Da sampai kolej TAJ … fuhh … Debar rasanya Hati … xtau lagi kan mcm mana ragam orang semenanjung nii … lepas tuh ,, kena cari kawan pla ,,
Da masuk Dalam Banquet hall 2 ,, kena tulis nama,amk n isi foam itu ini.. lepas isi kena tgu giliran … station by station la kena tgu … masa dalam proses pndftaran 2 sdg tgu2 giliran la ni ..ada la sorang Teman ni .. tegur aqu … yala kan masa pes tyme mana la kita mau b’ckp dgn org y x di kenal kan … setakat pndang2x senyum2x jak la kan .. hehe … Orang pertama sekali Tegur aqu .. nama Dya Zaty orang Perak juga la … segan r cakap ngn org perak .. pelat sabah ni kuat sangat hehe .. g pun aqu rasa masa tuh mcm org Kampong y gila2 nii .. huhu ..sedih la … tetiba tgok org lain dtg ngn parents .. tapi aqu ngn pak cik mak cik … ok stop Merapuh ..
B’balik cita Kolej aqu nii … masa kami tgh borak2 tuh .. tau la juga sikit zaty amk Kos lain ,, aqu amk kos lain .. sempoi la zaty .. x kisah apa pon .. Best juga r ada kawan b’ckp .. mula2 takot mau b’ckp … sbb tkut b’ckp ngn org y sombong .. tpi the fact its not like what I’m thinking…
Masa giliran aqu 2 … lepas p station hantar foam, cek bayaran y aqu bnk in ,, Tup2x ..pasal bayaran Hostel 900 tyme 2 aqu x kuar duit awal2 … alamatnya terpksa tgguh la payment 2 .. kesian la pk lang,mk lang aqu kena tgu sampai aqu siap..
Lepas 2 pula .. pegi konfem kan kelayakan kos y aqu mau amk 2 .,, ok .. d Kolej ni Aqu Cuma b’minat tuk amk Kos Ijazah Pendidikan kaunseling ,, dlm ati aqu da niat .. klu aqu x lepas intebiu Pendidikan nii aqu balik sabah ja la… senang .. huhu ..
Suda cek … coordinator 2 suru plak ikut senior p tingkat 1 amk ujian English la ., ngn intebiu face 2 face Directly ngn Cost Leader … myb la … Org y intebiu nii Dari UNIRAZAK … Acctlly kos y aqu amk ni under UNIRAZAK punya program just menumpang study di Kolej nii seja … Kolej kerjasama la katakan …
Aduhaii … dahsyat la masa register nii amk masa sehari baru setel .. selesai semua intebiu , p banquet hall lagi .. daftar 2uk hostel amk baju,beg tag name .. baru ble g hostel .. hurmm hostelnya pulak siOt mak bapa … jauh pulak dari kolej ,, ngatkan apartment y dekat ngn kolej nii rupa2nya .. kena jalan jauh lagi ..aduyaii … risau dalam hati … “camna mau p kelas nii klu jau”..
Sampai d hostel 2 dekat maghrib suda .. pk lang n famly dya terpksa la balik lepas mghrib 2 .. menyusahkan seja la …

Ok … ni r Benda paling aqu ,mau share … huhaAii ….
Mula2 naik Hostel 2 … tergamam seketika … “uinaa hostel ka juga nii “ .. X la aqu m’bohong .. sumpah … mcm bukan hostel tapi macam y tempat tinggal askar nii … katil bederet …. Bebaris semuanya .. mmg btul2 mcm askar la ba .. xda lagi bilik … mmg Bilik terbuka la ba .. hostel ni memanjang .. ada toilet,bilik shower,bilik persalinan,ngn bilik solat .. serba lengkap juga la hostel 2 .. mesin basuh ada,dapur ada,peti sejuk … mmg lengkap gila2 la ..
Tpi sedihh oo … pes masuk ostel tuh .. aqu nii pon pena duduk ostel 5 tahun … tapi xdala steruk ostel nii xda bilik .. lepas 2 kena katil ujung2 xda kawan lagi … y lain ramai y di depan …. Klu malam 2 … takot juga la … tapi kawan2 y lain ada y x tido lagi … main Fb lagi ..
Haa … masa malam lepas isyak 2 … aqu merayau m’cari budak2 sabah .. cari2 kawan la ni … hehe .. nasib jumpa juga la .. ada kawan dak sabah baru jumpa … tapi len2 daerah .. ada budak Kelantan,Sarawak … masa b’kawan nii …. Cuma kawan ngn dak sabah jak .. takut la cmpur ngn dak semenanjung .. konon2 diorang ni sombong … tpi sebenarnya ..xdala sesombong mana pun … cma andaian org seja !
Ok la … ni seja stOry kali neyh … next tyme I’ll share more .. so .. my fren after read plz like hahhaa ( ikut suka kamu la ba ) ..
 Apa pun .. Skg aqu Bukan mahasiswi anymore .. Just biasa2 jak ,, Ada rezeki, i'll be as Mahasiswi back .. * Doakan .. 

0 comments:

Catat Ulasan

K-ON

k-on photo: MrKapre-1 MrKapre-1_zps17081628.gif