Khamis, 12 Julai 2012

^ Tempat Kerja Aqu ^


Halluw2x … Mere Jaan .. Mere Mohabbat .. Mere Zindagi ! Mer pyar hai  haha .. semua Meere laa .. Aqu ni sbonarnya Penggemar Hindustan hehe bagi y da tau tuh Syukur la , yang x tau tuh .. jgn heran,jgn sangsi okeyh !  .. Biar Ganas ba yang  penting  Hidup Hindi dalam Jiwa Taiko ! ( Puuiiikk ) hehe ..

Ok la .. kyta street 2 da story ja la k ,, Aqu pengen mau estOry pasal tempat Kerja aqu ba ni .. yala kan aqu nii bukan Student,bukan Mahasisiwi .. so .. apa la kunu aqu buat  kan klu belajar pun setengah jalan seja .. lagi pon kawan2 aqu ni rasanya ada y mau tau aku kerja apa,bagaimana n mana la tmpat aqu kerja 2 kan .. tanpa m’buang masa yang aqu ada nii .. sbb skg ni aqu tgh keja tapi ‘dek kerana’ ( ceh BM Tulen ) huhu .. My Boss xda dalam opis ari ni aqu curi tulang bnyk2x la hehe , Actlly kerja aqu ni x la susah mana .. santai2 ja y banyak sebab 2 juga gajinya Pun CUKUP lah ‘ SANTAI ’ hohoho .. apa pun Syukur Masih Ada rezeki urang Bilang ..

y pintu terbuka 2 my Bos punya bilik ..  

haa .. ni tempat duduk aqu,meja aqu .. xda bilik2 d luar seja d letak  
y ni Pintu Masuk, silap edit .. xpa la kan ..

Taraaa .. haaa 2la tempat kerja aqu .. Cantek x kaler background aqu 2 ?? hehe Pink2 gituw .. haha
Apa raa my Boss ,, saja bagi kaler Pink katanya Pompuan juga Asstnt nii .. baru ada story pasal kaler nii .. ank my Bos buka story hehe .. anknya gtaw bapanya amk cat bilik tidurnya adeeii my bos nii mau jimat kali hehe .. hantam la bos .. y penting aqu kerja ..

Dan sebenarnya .. ( Lagu Yuna la plak ! ~ ) * abaikan2x .. huhu  Sebenar2 nya la aqu dapat kerja ni dari rekomen sorang kawan Namanya Eyda ! .. ^ jgn kaw bongga sana hehe ^ .. dya y infom aqu pasal keja kosong ni masa 2 aqu terlalu desperate mau kerja, kawan aqu pun tolong2 la .. Terima Kasih La Eyda ! .. Jasamu ku kenang Jua (BuUeek ) ..e-2 Guna nya kawan,bila susah d tolong ,bila senang pandai2 la haha  * x ba , Bila senang D kongsi sama2 la *   ..
Dan Kini, suda 2 bulan lebi  jugak aqu b’kerja ni ,, xtau la sampai bila harap Payment 2 UP lagi la lepas 2-3 monts r Bos ! haha … klu x bos ,, cari la p’ganti diri ku ini wkwkwk .. huuh ~~ 2k sementara ni keja d sni  la dulu sampai ketemu kerja y lebih baik .. Huu ,, harap kerja dalam kerajaan .. aduhaii .. Susa betul mau dapat .. y dapat 2 kira rezeki diorang la .. y kyta ni belum dapat2 kerja kerajaan hanya mampu bersabar .. dan terus bersabar .. klu hilang sabar mehh kyta wat Kerajaan Sendiri hehehhehe ..

Sambung cita tempat keja aqu ni .. hihi ,, bnyk iklan ba tadi .. ( Minta Maap ) huhu .. Kmu nmpk gmbr pintu masuk 2 .. haa .. 2 nasib skg da d pasang Tirai ,, sebelum ni pintu masuk tuh umpama “ B’bogel “ xda bjunya huhu .. jadi kan, bila urang lalu lalang d depan 2 .. diorang nmpk la apa benda aqu buat dari luar .. kena2 lagi belakang aqu ni ada cermin hitam naa .. amk kaw .. klu buka FB tu  AtoOiinaa  .. Malu sehh urang nmpk .. haha .. kedapatan g x wat kerja .. apa lagi aqu pun kaver2 la buka fail hoho .. ( trep y sibuk ) .. But Skg Alhamdulillah la .. Ada sda baju pintu tuh, safe sikit la .. Lepas 2 kan, ada la skali ni urang tuh masuk sembarang, tya itu ini .. then.. sda penat kyta popet .. popet ..bolehnya dya main blahh mcm 2 ja  haihh ~ apasal la mamat mereng tuh ! bikin Gua PaAnas ja .. .. klu dya say “ ok la dik,ok la kak,” ka xpa juga,niiii sepatah ayat abc pun tadaaa .. aduhaaii .. Masa 2 sabo je la .. 

Ok .. habis cita pasal 2 , Tempat aqu kerja ni Bertapak d Batu6 , Bandar Tyng Sandakan … bagi y xtau mana tempat nya .. ( silent seja n Keep reading la ) hehe .. Nama company nya  Utama Jaya.. Bisnesnya ni mengasi sewa lot Perniagaan so,klu ada sapa2 berminat mau berniaga ka,b’jual2 ka ble dtg sni .. kyta discuss  with my bos  .. not me .. tapi bayar dngn aqu  .. lain dari itu ,, bisnes bos aqu ni ada tawarkan organize event,buat banner,buat kad bisnes,Renew lessen n cukai jalan pon ada .. then Buat orang ,, hahaaha yang 2 xda la pla .. amk pekerja ..  yess .. any1 mau kerja dtg sini tya .. tapi selagi aqu d sini xda la keja  kosong hehe .. tgu aqu berenti la . 


Masa2 aqu sibuk  jatuh pada hujung2 bulan kebiasaanya la .. tapi ada sekali tuh aqu busy awal bulan . pertengahan bulan .. pokoknya .. mmg sibuk juga la keja ni .. sibuk  tuh ok lagi .. bila tyme pening lalat ni y bikin otak  Serabut habis .. tambah2 klu bos tiba2 pgil aqu y tgh buat keja ni  ..   siap bagi order  “kaw buat nii ,kaw buat tu .. kaw masuk kan nii ..

Rabu, 11 Julai 2012

First tyme Register As Mahasiswi ..


Estory this tyme tentang memori aqu semasa pertama kali mendaftar sebagai mahasiswi kolej la kunu2 …

Ni d banquet hall Taj ,, mau try b'ucap mcm pn.Tina hehe
 
Dulu aqu study Di kolej TAJ International College .. dengar namanya pes tyme pon mcm x pcya jak … persoalan y muncul “ wujud juga ka kolej ni “ .. tya la orag sna sni ttg nama kolej nii siap search dlm tenet segala .. buka youtube tgok interview c puan Tina ngn MHI ni .. ok la .. btul ada .. da masuk Tv kan … boleh trust jugala sumbernya kan .. huhu .. Then da, nekad la mau g smbung study d sana … lepas smgu raya 2 aqu belepas la ke Semenanjung … sampai KL ----->Perak …
Hari Kedua sampai semenanjung,aqu d perak … ngn Family my Mom.. Pak Lang aqu la yang tolong uruskan hal2 aqu ni .. Keesokannya ,Pukul 9.00 Pagi kami da gerak dari uma pak lang d Terolak mau ke Ipoh .. amk masa lebi kurang 2 jam jugala 2uk sampai Ipoh … Then,masa sampai Ipoh 2 pla … kami sesat sikit .. xtaw dekat mana kolej 2 .. kol la Orang y arrange student intake tuh ,, baru jumpa arah g kolej 2 …
Da sampai kolej TAJ … fuhh … Debar rasanya Hati … xtau lagi kan mcm mana ragam orang semenanjung nii … lepas tuh ,, kena cari kawan pla ,,
Da masuk Dalam Banquet hall 2 ,, kena tulis nama,amk n isi foam itu ini.. lepas isi kena tgu giliran … station by station la kena tgu … masa dalam proses pndftaran 2 sdg tgu2 giliran la ni ..ada la sorang Teman ni .. tegur aqu … yala kan masa pes tyme mana la kita mau b’ckp dgn org y x di kenal kan … setakat pndang2x senyum2x jak la kan .. hehe … Orang pertama sekali Tegur aqu .. nama Dya Zaty orang Perak juga la … segan r cakap ngn org perak .. pelat sabah ni kuat sangat hehe .. g pun aqu rasa masa tuh mcm org Kampong y gila2 nii .. huhu ..sedih la … tetiba tgok org lain dtg ngn parents .. tapi aqu ngn pak cik mak cik … ok stop Merapuh ..
B’balik cita Kolej aqu nii … masa kami tgh borak2 tuh .. tau la juga sikit zaty amk Kos lain ,, aqu amk kos lain .. sempoi la zaty .. x kisah apa pon .. Best juga r ada kawan b’ckp .. mula2 takot mau b’ckp … sbb tkut b’ckp ngn org y sombong .. tpi the fact its not like what I’m thinking…
Masa giliran aqu 2 … lepas p station hantar foam, cek bayaran y aqu bnk in ,, Tup2x ..pasal bayaran Hostel 900 tyme 2 aqu x kuar duit awal2 … alamatnya terpksa tgguh la payment 2 .. kesian la pk lang,mk lang aqu kena tgu sampai aqu siap..
Lepas 2 pula .. pegi konfem kan kelayakan kos y aqu mau amk 2 .,, ok .. d Kolej ni Aqu Cuma b’minat tuk amk Kos Ijazah Pendidikan kaunseling ,, dlm ati aqu da niat .. klu aqu x lepas intebiu Pendidikan nii aqu balik sabah ja la… senang .. huhu ..
Suda cek … coordinator 2 suru plak ikut senior p tingkat 1 amk ujian English la ., ngn intebiu face 2 face Directly ngn Cost Leader … myb la … Org y intebiu nii Dari UNIRAZAK … Acctlly kos y aqu amk ni under UNIRAZAK punya program just menumpang study di Kolej nii seja … Kolej kerjasama la katakan …
Aduhaii … dahsyat la masa register nii amk masa sehari baru setel .. selesai semua intebiu , p banquet hall lagi .. daftar 2uk hostel amk baju,beg tag name .. baru ble g hostel .. hurmm hostelnya pulak siOt mak bapa … jauh pulak dari kolej ,, ngatkan apartment y dekat ngn kolej nii rupa2nya .. kena jalan jauh lagi ..aduyaii … risau dalam hati … “camna mau p kelas nii klu jau”..
Sampai d hostel 2 dekat maghrib suda .. pk lang n famly dya terpksa la balik lepas mghrib 2 .. menyusahkan seja la …

Ok … ni r Benda paling aqu ,mau share … huhaAii ….
Mula2 naik Hostel 2 … tergamam seketika … “uinaa hostel ka juga nii “ .. X la aqu m’bohong .. sumpah … mcm bukan hostel tapi macam y tempat tinggal askar nii … katil bederet …. Bebaris semuanya .. mmg btul2 mcm askar la ba .. xda lagi bilik … mmg Bilik terbuka la ba .. hostel ni memanjang .. ada toilet,bilik shower,bilik persalinan,ngn bilik solat .. serba lengkap juga la hostel 2 .. mesin basuh ada,dapur ada,peti sejuk … mmg lengkap gila2 la ..
Tpi sedihh oo … pes masuk ostel tuh .. aqu nii pon pena duduk ostel 5 tahun … tapi xdala steruk ostel nii xda bilik .. lepas 2 kena katil ujung2 xda kawan lagi … y lain ramai y di depan …. Klu malam 2 … takot juga la … tapi kawan2 y lain ada y x tido lagi … main Fb lagi ..
Haa … masa malam lepas isyak 2 … aqu merayau m’cari budak2 sabah .. cari2 kawan la ni … hehe .. nasib jumpa juga la .. ada kawan dak sabah baru jumpa … tapi len2 daerah .. ada budak Kelantan,Sarawak … masa b’kawan nii …. Cuma kawan ngn dak sabah jak .. takut la cmpur ngn dak semenanjung .. konon2 diorang ni sombong … tpi sebenarnya ..xdala sesombong mana pun … cma andaian org seja !
Ok la … ni seja stOry kali neyh … next tyme I’ll share more .. so .. my fren after read plz like hahhaa ( ikut suka kamu la ba ) ..
 Apa pun .. Skg aqu Bukan mahasiswi anymore .. Just biasa2 jak ,, Ada rezeki, i'll be as Mahasiswi back .. * Doakan .. 

Isnin, 2 Julai 2012

lelaki idaman saya...;-)


Lelaki idaman saya adalah seorang lelaki yang beriman
Yang hatinya disaluti rasa takqwa kepada Allah
Yang jiwanya penuh penghayatan terhadap Islam
Yang sentiasa haus dengan ilmu
Yang sentiasa dahaga akan pahala
Yang solatnya adalah maruah dirinya
Yang tidak pernah takut untuk berkata benar


Yang tidak pernah gentar untuk melawan nafsu
Yang sentiasa bersama kumpulan orang-orang yang berjuang di jalan
Allah

Lelaki idaman saya adalah lelaki yang menjaga tuturkatanya
Yang tidak bermegah dengan ilmu yang dimilikinya
Yang tidak bermegah dengan harta dunia yang dicarinya
Yang sentiasa berbuat kebajikan kerana sifatnya yang penyayang
Yang mempunyai ramai kawan dan tidak mempunyai musuh yang bersifat
jembalang

Lelaki idaman saya adalah lelaki yang menghormati ibunya
Yang sentiasa berbakti kepada kedua orang tua dan keluarga
Yang akan mendidik isteri dan anak-anak mendalami Islam
Yang mengamalkan hidup penuh kesederhanaan
Kerana dunia baginya adalah rumah sementara menuju akhirat

Lelaki idaman saya sentiasa bersedia untuk menjadi imam
Yang hidup dibawah naungan Al-Quran dan mencontohi sifat Rasulullah
Yang boleh diajak berbincang dan berbicara
Yang menjaga matanya dari berbelanja
Yang sujud penuh kesyukuran dengan rahmat Allah keatasnya

Lelaki idaman saya tidak pernah membazirkan masa
Matanya kepenatan kerana penat membaca
Suaranya lesu kerana penat mengaji dan berzikir
Tidurnya lena dengan cahaya keimanan
Bangunnya subuh penuh kecergasan
Kerana sehari lagi usianya bertambah penuh kematangan

Lelaki idaman saya sentiasa mengingati mati
Yang baginya hidup di dunia adalah ladang akhirat
Yang mana buah kehidupan itu perlu dibaja dan dijaga
Agar berputik tunas yang bakal menjadi baka yang baik
Meneruskan perjuangan Islam sebelum hari kemudian

Lelaki idaman saya adalah lelaki
Yang tidak terpesona dengan buaian dunia
Kerana dia mengimpikan syurga
Di situlah rumah idamannya
Dan dia ingin membawa saya bersama
Dialah lelaki idaman saya

?

  


K-ON

k-on photo: MrKapre-1 MrKapre-1_zps17081628.gif