Isnin, 10 Disember 2012

Aku jatuh moTor !


Aku rajin Update Blog Likeskooltyme ! … December ni aku habiskan masa dengan member-2  terdekat,lepas tu berkampung d trek motor ..oOpss aku bukan bawa motor mcm F1 or Moto GP tu okeyh …


Motor camni la aku pakai 
Aku belajar Motor sebenarnya ,amk Lesen lagi laa .. kena habiskan jugak cepat X tahan da hari-2 kena dtg .. Apa yang aku mau sampaikan .. Satu Al-kisah kejatuhan aku semasa tgh belajar motor ni .. Ari tu suda pena jatuh sekali sebelum raya klu x silap tapi aku x buat entry la  ,, masa tu di selekoh aku x pndai lagi handle paddle motor tu … pastu t’agak-2 m’belok .. padan la muka .. dari takut jatuh akhirnya Jatuh jugak ! Lalala ..

Ada satu trainer nii, brader-2 la klu ada dya .. aiyoOo .. tebalkan muka seja la.. x pa Aku perempuan jatuh motor perkara biasa la tu kan haha ( malu Weiii ), masa aku jatuh dya ckp “ jatuh sudah kan,Naa pndai la tu  x lama” .. y ni first tyme jatuh y terbaru pla Kemarin petang .. setelah lama x dtg, aku jelmakan diri di sana .. aku pergi petang sbb ptg x ramai y bljr aku suka la xda orang tgok .. 

ok lah  pendek kan cita .. Masa aku tengah cuba-2 meniti di titian lurus trek tu .. aku t’turun pastu mau naik semula ke titian tu xdpt and  aku pun xdpt kawal paddle dgn x semena-menanya aku terjatuh “******* “ xtau la bunyi jatuh motor acaner .. pndai-2 la pikir hoho

Lebih kurang gini la aku jatuh .. :D
sakit juga jatuh ngn Motor nii .. habis kaki aku t’hempap ! tpi aku ok xda luka mana-2 pun.Lepas jatuh, aku mau angkat motor tu balik tapi berat,pengajar pla x tgok aku p duduk d kntin pla b’bual … aku Hon-2 pun x dgr … 2x Hon pun masih x dgr .. aiYoO … last-2  ada jugak la y perasan aku jatuh baru panggil pengajar aku tu minta tolong ..

Yang best nya sini ,haaa  .. motor y aku jatuhkan tu terus rosak .. xleh hidup ! hahaa .. habis jahanam harta Akademi memandu aku kerjakan … oleh kerana aku ni berjiwa kental… suda jatuh pun masih mau teruskan belajar,aku sambung lagi bawa motor dgn motor yang lagi 1 ..kali ni baru ada pengajar y tgok aku,n bagi tunjuk ajar .. That’s all .. * Clap sikit * :D penat merapuh nii  … Eheekkss

#December nii amat busy dgn Motor … haihh .. Xtau bila QTI/JPJ pla kali nii .. laluan-2 trek pun x lepas lagii ..terpksa merajinkan diri belajar sampai kuar lesen Motor .. wish Me Luck !! J

Rabu, 5 Disember 2012

I'm Already Got Driving License !



Hoorey .. Hooreyy !! happy pla aku … lalala Of course la happy .. Lesen Da kuar ! ..7 bulan jugak penantian ni .. usaha keras tuk dapat lesen ! Ohhmaaii haha .. orang lain amk 1-2 bulan seja , tapi aku haa b’bulan-2 .. lepas tu hmmmm Semua Ujian QTI/JPJ aqu amk 2x except ujian Komputer !!! aiYoo .. Duit pun B’ganda keluarnya .. n my Mom Orang yang paling bising bila aqu x p belajar driving,belum amk apa-2 ujian ! yess .. kena bebel okeyh … aku x p sbb before nii aku busy kerja .. penat .. hujung minggu pla date ngn Lovely kazen ! Lovely Fren GJ ! .. that’s why .. t’tangguh mangguh Study driving nii




Tapi sekarang ,, aku da ada lesen ! bebas bawa keta even ,, sebenarnya aku masih x berapa pass ngn stereng n always “makan jalan” ! .. tapi masih boleh control la …selama lesen kuar ni xda lagi Excident okeyh ! mksudnya .. aku ni pemandu Berhemah la jugak … haha ! ( Hemah la Sangat ) ..

Dalam aqu B’hemah nii Ada jugak orang y x yakin ngn aku .. sapa ?? haaa .. kakak aku la ! Oopss … Dya lagi … haha ( I’m sorry ) .. klu dya ngn aku .. dya rela Drive sendiri ! .. nyampah .. Aku bawa kazen n kawan aku x mati Pon .. dya sorang jak takut betul klu aku y drive …sebelum ni aku xda lesen bawa my Mom , ok seja pun .. My Mom yakin aku boleh .. sebab my Mom y guide masa tu , salah sikit kena Marah kaw-2 jugak la !! :’(  ahaa ..

Kenapa my sister tkut klu aku drive ??t’tya-2 myb kan .. Sebenarnya Ada kisah Antara aku&Dia ni .. Pernah sekali kakak aku ni ajar aku driving .. masa drive on the way balik uma tu,aku xtau apa aku buat tiba-2 dya menjerit ! aku pun tekejut .. lalu t’naik la ke bahu jalan dgn semena –menanya .. perghh .. lepas insiden 2 dya xmau ajar aku lagi haha … That’s why la dya Takut betul klu aku yang Drive ! ..


Jumaat, 16 November 2012

^^ Shreya Ghoshal ^^






This Entry Just 4 My Favourite Singer Playback India ! ..
Shreya Ghoshal .. Shreya Ghoshal ! .. ahaa .
Berabisssss ... Bukan Fanatik,obsess,Atau seumpamanya
sekadar Entertainment Sejja ..
Siapa Shreya Ghoshal nii ?? mesti x kenal kan ..
Selalu pelakon Hindi Bollywood jak di kenal ,Penyanyi Bollywood selalu
x tOp,x Pemess pun d Malaysia ... 

But in Fact .. Shreya Ghoshal niii Teramaaaatt la Topp .. Sampai Antarabangsa ,,Xtau la kenapa dya x perna buat sHow d Malaysia .. Kurang Publisiti myB kan ... aahh . X kisahh laa tuu
Ini Link Website Official Dia ...







^^ Tere Liye ^^ -----> Just For You !





 


Dil mein basi meri har ek saas
Hai tere Liye …
Tu jo Kahe chod du maine yeh jahan …
Tere Liye … 

 Jaannatien  saajayi maine 
Tere Liye …
Chod di khudaii maine

Tere Liye …
Jaannati  saajayi maine 
Tere Liye ….  Chod di khudai
Zaara … Pass tu aaa mere …. Eeee

Tere Liye …. Jhumu Dewaana banke
Tere Liye  … Vaada hai mera
Mein Huu tere Liye ..
Hona kabhi Tuu Judaa ….. aaaaaa

Tere Liye …. A a a a a a a a
Jhumu Dewaana banke  … Tere Liye
Vaada hai mera  Mein Huu .. tere Liye ..
Hona kabhi Tuu Judaa ….. a a a a a a
Waadon Ka kya karu .. waadein
Kahi dikhte nahi
Dikhte hai .. Sapne magar .. Sapno
Maine tu  dikhta nahi ..

Kwab  … sajaayi thi .. Tere Liye …
Jaannatien  saajayi thi tere liye ..
Apne Bhulaye  maine … tere Liye …
Sab hai paraaye…
Ab …. Mere Liye …








Jumaat, 12 Oktober 2012

^ Adik Adam Syukri ^



Entry ni sekadar p’kongsian .. bagi yang sudah tahu 2 ,, apa kata hulurkan sumbangan pada adik ni … walaupun Adam syukri bukan adik aku ,tapi dia ni saudara seislam, tgok la ujian yang maha Esa bagi dekat Dia yang masih kecil ni  yang x melihat dunia lagi .Ibu nya redha .. Sumpah … aku sedih tahap gaban tengok video ni .. Ibunya cakap “Adam bukan anak yang m’bebankan tpi anak yang baik “… Aihh .. sedihhh !! Huuu … meleleh airmata nii .. Mudah2an umur Adam pnjang .. mari kita ramai2 Tolong keluarga dia ni Doakan kesejahteraan adam, perit tgok hos dimasukkan dalam rongga hidung,mulut dya .. adam x boleh b’suara. Mcm mana mau tau dia kesakitan ka x .. Kecik lagi dia nii … ya rabb ..

tgok Video Ni ..




Ahmad Adam Syukri yang telah mengalami masalah gangguan saraf otak sejak lahir.Sumbangan boleh disalurkan kepada ibunya :

Noraisah Mohamad Malena
02040007292201 (CIMB)
161136331818 (MAYBANK)

#Notetomyself .. Ingat masih ada orang lain yang lebih susah,lebih berat ujian drpd-Nya.






Rabu, 10 Oktober 2012

Tamil Songs

Entry ni video lagu tamil seja .. haha , jangan hairan,jgn ketawa .. aku memang layan movie tamil ! Cuba dengar and nyanyi sekali la haha … ( T’belit lidah ) hei3x .. b’gaduh urat-urat dalam lidah ni hahaha … b’cakap Malayalam punya pasal :p




Hero lelaki tu nama dya Jeeva and that heroin nama dya Shreya saran .. tengok ~~ nama diorang ni pun aku tau .. sah la aku ni peminat Tamil movie kan2x ??

Mesti ada orang meluat baca entry nii .. ! kakak aku la haha … peminat Korea vs Tamil. Korea 2 Harap muka pakai plastic surgery, tamil x Plastik,original ok.. Tuff2x lagi, Biarpun itam2 .. Macho jugak lalala .

Korea tu hmm,, klu Hero nangis ..So sweet la terus .. Tengok hero tamil macho giler,klu bahagian aksi sudah naaa .. terserlah kejantanan .. hak3x .. hero sudah mati pun ble hidup balik Klu cerita tamil ni…

# Ok …ini seja la..bisa ku Kongsi ….The Tamil Songs .. y x minat,x layan menatang ni,, try la sekali muahaha .. aku pun x minat korea,Cuma ada 2-3 cerita korea tu aku layan jugak la.. 

[] Feeling []



Seriously aku xda mood ! … Feeling ?? aku memang xda perasaan sekarang ni.. kosong- Kosong …. ( Lagu najwa ) .. ahh ! bagus lagi nyanyi lagu hindustan skang ni,, t’hibur jugak … hoho ~~



Seandainya ada Button delete dalam body ni .. aku klik jak YES ! … Semua feeling pun Hilang, jadilah manusia yang xda perasaan. Klu disamakan dengan robot ,boleh la jugak .. robot mana ada feeling,kepala hotak jak kena program .. ni manusia Ada Hotak ,, tpi Xda perasaan .. hahai .. macam mana la hidup xda perasaan ni ?? ada ka manusia macam ni .. ada rasanya … yang suka buang anak tu la .. xda perasaan ! ROBOT .. Suka2 seja Buang anak , D tong sampah,dalam tandas ..lagi dahsyat Buang dari tempat tinggi …. Ya rabb … Ingat 2 anak patung ka ???! Stupida !

Alahaiii .. aku terlebih feeling suda ni .. daripada xda feeling tiba2 panas Sebut orang yang suka Buang anak ni ? myb orang yang buat cam ni dulu makbapa dya pernah terniat buang dya .. tapi x sampai hati.. ( Stop buat andaian ) Aku bukan penganalisis jenayah-mayah nii …

#Oh..Feeling,,plz get well soon ..[


Ahad, 30 September 2012

Anak Jiran ...




Lama x update Blog Likeskooltyme ! apa citer ?? opkos la sbb xda masa weii,sibuk dengan keja then melalak d uma hari2 macam mandur pulang2 keja tgok uma berhambur t’pksa kemas,arah adik Bongsu kemas tuu kemas nii .. sampai clear d mata aku. Ada kakak x boleh harap ..  eeiihh kin panas  ! Tekanan jiwa x lama nii .Ok Stop memanas !

Ni kali mau tambah lagi koleksi Storey moorey aku ni.. Baru ada masa  ba .. J pasal apa ?? haa pasal anak jiran aku nii laa ..



Comeii kan ?? nama dya Farisya,dya nii pantang seja pagar besar ruma dya terbuka, sepantas kilat lari p uma kami .. sampai makbapa dya pun x perasan dya da sampai d uma sebelah .. huhu nakalnya budak nii .. Ada sekali masa Puasa hari tu,Puasa Pertama .. boleh2x nya makbapa,n kakak2 dya x perasan dya masuk uma kami .. Siap B’buka ngn kami semua lagi .. kesian kakaknya sebelum azan lagi terpaksa dtg uma ambik farisya la konon2 ,tapi kami cakap xpala dya buka sini .. lepas buka nanti kami hantar .. alalala


kami suka bila dya datang, meriah juga uma kami tu .. maklum la uma kami mana ada budak kecik mau d manja2, semua da besar2 . adik Bongsu ?? hmm Da besar pun,besar dari aku lagi klu orang tgok macam dya yang abang hurmm .. klu d suru Sempat lagi melawan ! mngasi panas .. tapi d sayang Juga ! nama pun Bongsu opkos la d sayang2x, 2 klu dengar cakap la ,klu x dengar cakap .. Naa .. Siap la dya .. hohoho



Sekarang jarang da dya dtg uma,sebab da kena “Guard” .. alaa kcian nyaa .. X boleh da dya Meloloskan diri ke uma sebelah hehe .. x dtg uma pun masih bole tgok gelagat dya. Kadang petang/pagi klu Nampak kami d luar .. pandai jugak dya panggil “ kakak “ tpi klu makbapa dya xda haa .. dya panggil “ oii2x “ seja, haha …sapa ajar dya xtau la. Kena marah baru panggil baik2 .. alaa biasa la tu kan budak kecik ,, ada la tu orang y dya dgr pagil mcm tu sbb tu dya t’ikut2x..

okehh ... Cukup la nii cita sal ank orang seja,, ank sendiri ?? haha ...
* Blurrr seketika,no answer   ... Klu Ank kucing tu adala ! 

Jumaat, 14 September 2012

Tabah Lah wahai Hati


Video yang aku (Jumpa) Tiba2 .. n rasa macam Something happen to My Heart
So .. Aku Post la benda ni .. Untuk tatapan ! 
  

Suram sesuram gerimis di hati ..
Mengapa kau menangis Wahai hati ?
Merasakan Dunia x lagi Bererti ..
Adakah kau merahui kasihnya Ilahi ?
Mengapa Tidak yakin adanya Allah Bersamamu?
Kau mencari-cari,meraba-raba dalam gelap hatimu ..
Bingung,nanar dalam ramai …
Tak mengerti mengapa ini yang harus kau hadapi ..
Kau menanti Bilakah akan kau peroleh  apa yang kau harapkan..
Merasakan tuhan x lagi endah padamu,tak lagi sudi memandangmu..
Jangan Begitu Wahai Diri ..Dengarkan apa kata Tuhan mu ..
“ hai Anak Adam sesungguhnya Engkau,selama mana kau berdoa ,Dan berharap kepadaKu,Aku ampuni bagi Engkau di atas dosa yang,Ada pada engkau,dan Aku tidak Peduli. Hai anak Adam! Kalau telah sampai sekalian dosa engkau ke  awan langit,Kemudian itu,engkau memohon keampunanKu,nescaya Aku ampuni Bagi engkau.Hai anak Adam! Sesungguhnya kalau engkau datang kepadaKu dengan kesalahan-kesalahan sepenuh Bumi (ini),kemudian itu engkau menemui Aku,padahal Tiada Engkau mempersekutukan Aku dengan sesuatu,nescaya Aku berikan kepada Engkau Keampunan dengan sepenuh bumi. “ (HR Al-Tirmizi)
Wahai Diri,Engkau Jiwa yang baik,jiwa yang Rindu ..
Cuma engkau keliru,Mengapa masih terus menzalimi Dirimu ?
Sedangkan dirimu x berhak disakiti..
Jasad dan Rohmu,Anugerah Terindah dari Ilahi ..
Maka Mengapa Tegar melukai ?
Engkau Jiwa besar yang dikasihi Tuhan
Engkau Jiwa hebat berpotensi Menyengat ..
Engkau Jiwa kebal yang lali pada Ujian..
Engkau sebenarnya Bercita-cita Tinggi ..
Lalu mengapa memilih untuk terus disakiti ?
Jangan Begitu wahai Diri,Sungguh engkau Sentiasa punya satu lagi pilihan.
Iaitu kembali kepada Luasnya kehidupan Bertuhan ..
Kembali Berteduh di bawah redup kasih Ilahi ..
Kembali kepada Dia ..
Usah takut, wahai Diri .. Bukankah Mereka Bersamamu ?
Menyokong mu,memimpinmu,tika kau bertatih di jalan ini ..
Yang pasti,engkau tidak sendiri .. kerana masih ada yang Menyayangimu ..
Dan Dia (Allah) yang mempersatukan hati mereka ( orang yang Beriman).Walaupun kamu menginfakkan semua ( kekayaan) yang berada di bumi,nescaya kamu tidak dapat mempersatukan hati mereka.Tapi Allah telah mempersatukan hati mereka.Sungguh Dia maha perkasa,maha Bijaksana.” ( Al-Anfal:63)
Oleh itu,yakinlah dan teguhkan derapan langkahmu di jalan ini ..
Yakin Allah bersamamu di setiap Langkahmu ..
“ Dan janganlah kamu (merasa) lemah,dan jangan (pula) Bersedih hati,kerana kamu paling tinggi (Darjatnya) jika kamu orang yang beriman ..” (Ali-Imran:139)
** Buat diri Sendiri ** Hati yang terlalu nanar .. ( Mood Sedih L )

Sabtu, 8 September 2012

Erti Merdeka bagi Ku



Merdekakan hati,bebaskan Diriku Dari Cinta ! .. Yeah .. Merdeka ..
Kan sedang bulan kemerdekaan sekarang ni.. so Inilah masanya klu mau merdeka betul2,merdeka dari segala perasaan .. Perasaan apa 2 ?? perasaan Mencintai walaupun x berbalas sebenarnya,adakah orang Cinta ?? ermm .. Xda Pown

Ok stop cinta cintun ni.Cuma mau share erti kemerdekaan bagi aku.
Macam d awal-awal post ni,Merdeka kan Hati,huhu .. aku memerdekakan hati ni dari mengingat dirinya lagi,merdekakan hati dari punya rasa terhadap dirinya,kerna untuk apa aku terus berjuang walau sedar hakikatnya perjuangan itu nanti temui jalan buntu d akhir penantian.haa walaupun sebelum ini pernah menyatakan yang aku xkan berhenti menanti.. always waiting la konon.But I think better I Take back the words.lagi pon better aku hidup macam orang lain,hidup yang lebih baik kan.walaupun kadang kadang xda salah untuk teruskan perjuangan menanti kehadiran sang “ ArjunaCrang” nii.tapi aku harus berfikiran positif ,bahawa andai ada jodoh x kira la d mana pon,tetap bersama juga. Semua orang pun kan cakap macam nii untuk mnyedapkan hati seja. Daripada makan hati bagus d kasi sedap hati ni .. tenang juga Jiwa ! 


# That’s All . . . J

Jumaat, 31 Ogos 2012

Hargai Aku Sebelum kau Nilai





Seringkali kau merendahkan ku Melihat dengan sebelah matamu Aku bukan siapa-siapa
Selalu saja kau anggap ku lemah
Merasa hebat dengan yang kau punya
Kau sombongkan itu semua
Coba kau lihat dirimu dahulu
Sebelum kau nilai kurangnya diriku
Apa salahnya hargai diriku
Sebelum kau nilai siapa diriku
Seringkali kau merendahkan ku (kau merendahkan ku)
Melihat dengan sebelah matamu
Aku bukan siapa-siapa
Coba kau lihat dirimu dahulu
Sebelum kau nilai kurangnya diriku
Apa salahnya hargai diriku
Sebelum kau nilai siapa diriku
Coba kau lihat dirimu dahulu
Sebelum kau nilai kurangnya diriku
Apa salahnya hargai diriku
Sebelum kau nilai siapa diriku
Sebelum kau nilai siapa diriku
## Pada mereka y xtau menghargai .. Lihat diri kamu dulu sebelum kamu menilai seseorang,Tgok balik diri tu,cermin2 kan dulu, baru nilai orang lain.Ada paham ??
^ pada Dia y xtau m'hargai sebelum2 ni, Apa salahnya Hargai aku sebelum kau nilai siapa diriku,apa kurangnya diriku. ^ semua sudah terLewat ,tapi Pengharapan tu tetap Ada .. Never sTop Waiting,,waiting n waiting .. selama ni Pun Im Always Waiting .. its not a big Deal la 2 waiting.. 
** Mode: Time 2 Release all .. 

Harga Sekuntum Cinta


Pada redup renung dan berkaca
Terkolam riak sesal dan kecewa
Dialah yang semalam ditewas dunia
Tergetis keasyikan dosa
Perjalanan hidup terpaksa disukai
Biarpun penuh onak yang melukai
Dalam remang senja kau mencari
Seorang kekasih menghilang diri
Dialah yang semalam menabur janji
Dibuai kesamaran mimpi
Lupakanlah dia pendusta yang setia
Kembalilah pada hidup lebih bermakna
Mudahnya kau bayar harga sekuntum cinta
Mekar merona tubir sukma
Walau dengan hanya tercium harumannya
Leraikan gelora lepas di laut rasa
Nyala asmara telah sirna
masih ada sinar suluh hidup bahagia
Rayulah cinta-NYA 
## Siot nii Lagu , touching my Heart ! Lupakan ??? huh macam senang but its not like that .. its not easy 2 Forget ,im try harder to forget , unfortunately i really can't .. even almost 1 year ! 
p/s : Mau dengar Lagu nasyid nii .. Pause kan Lagu Di tepi dulu .. :) x menggangu .

Khamis, 12 Julai 2012

^ Tempat Kerja Aqu ^


Halluw2x … Mere Jaan .. Mere Mohabbat .. Mere Zindagi ! Mer pyar hai  haha .. semua Meere laa .. Aqu ni sbonarnya Penggemar Hindustan hehe bagi y da tau tuh Syukur la , yang x tau tuh .. jgn heran,jgn sangsi okeyh !  .. Biar Ganas ba yang  penting  Hidup Hindi dalam Jiwa Taiko ! ( Puuiiikk ) hehe ..

Ok la .. kyta street 2 da story ja la k ,, Aqu pengen mau estOry pasal tempat Kerja aqu ba ni .. yala kan aqu nii bukan Student,bukan Mahasisiwi .. so .. apa la kunu aqu buat  kan klu belajar pun setengah jalan seja .. lagi pon kawan2 aqu ni rasanya ada y mau tau aku kerja apa,bagaimana n mana la tmpat aqu kerja 2 kan .. tanpa m’buang masa yang aqu ada nii .. sbb skg ni aqu tgh keja tapi ‘dek kerana’ ( ceh BM Tulen ) huhu .. My Boss xda dalam opis ari ni aqu curi tulang bnyk2x la hehe , Actlly kerja aqu ni x la susah mana .. santai2 ja y banyak sebab 2 juga gajinya Pun CUKUP lah ‘ SANTAI ’ hohoho .. apa pun Syukur Masih Ada rezeki urang Bilang ..

y pintu terbuka 2 my Bos punya bilik ..  

haa .. ni tempat duduk aqu,meja aqu .. xda bilik2 d luar seja d letak  
y ni Pintu Masuk, silap edit .. xpa la kan ..

Taraaa .. haaa 2la tempat kerja aqu .. Cantek x kaler background aqu 2 ?? hehe Pink2 gituw .. haha
Apa raa my Boss ,, saja bagi kaler Pink katanya Pompuan juga Asstnt nii .. baru ada story pasal kaler nii .. ank my Bos buka story hehe .. anknya gtaw bapanya amk cat bilik tidurnya adeeii my bos nii mau jimat kali hehe .. hantam la bos .. y penting aqu kerja ..

Dan sebenarnya .. ( Lagu Yuna la plak ! ~ ) * abaikan2x .. huhu  Sebenar2 nya la aqu dapat kerja ni dari rekomen sorang kawan Namanya Eyda ! .. ^ jgn kaw bongga sana hehe ^ .. dya y infom aqu pasal keja kosong ni masa 2 aqu terlalu desperate mau kerja, kawan aqu pun tolong2 la .. Terima Kasih La Eyda ! .. Jasamu ku kenang Jua (BuUeek ) ..e-2 Guna nya kawan,bila susah d tolong ,bila senang pandai2 la haha  * x ba , Bila senang D kongsi sama2 la *   ..
Dan Kini, suda 2 bulan lebi  jugak aqu b’kerja ni ,, xtau la sampai bila harap Payment 2 UP lagi la lepas 2-3 monts r Bos ! haha … klu x bos ,, cari la p’ganti diri ku ini wkwkwk .. huuh ~~ 2k sementara ni keja d sni  la dulu sampai ketemu kerja y lebih baik .. Huu ,, harap kerja dalam kerajaan .. aduhaii .. Susa betul mau dapat .. y dapat 2 kira rezeki diorang la .. y kyta ni belum dapat2 kerja kerajaan hanya mampu bersabar .. dan terus bersabar .. klu hilang sabar mehh kyta wat Kerajaan Sendiri hehehhehe ..

Sambung cita tempat keja aqu ni .. hihi ,, bnyk iklan ba tadi .. ( Minta Maap ) huhu .. Kmu nmpk gmbr pintu masuk 2 .. haa .. 2 nasib skg da d pasang Tirai ,, sebelum ni pintu masuk tuh umpama “ B’bogel “ xda bjunya huhu .. jadi kan, bila urang lalu lalang d depan 2 .. diorang nmpk la apa benda aqu buat dari luar .. kena2 lagi belakang aqu ni ada cermin hitam naa .. amk kaw .. klu buka FB tu  AtoOiinaa  .. Malu sehh urang nmpk .. haha .. kedapatan g x wat kerja .. apa lagi aqu pun kaver2 la buka fail hoho .. ( trep y sibuk ) .. But Skg Alhamdulillah la .. Ada sda baju pintu tuh, safe sikit la .. Lepas 2 kan, ada la skali ni urang tuh masuk sembarang, tya itu ini .. then.. sda penat kyta popet .. popet ..bolehnya dya main blahh mcm 2 ja  haihh ~ apasal la mamat mereng tuh ! bikin Gua PaAnas ja .. .. klu dya say “ ok la dik,ok la kak,” ka xpa juga,niiii sepatah ayat abc pun tadaaa .. aduhaaii .. Masa 2 sabo je la .. 

Ok .. habis cita pasal 2 , Tempat aqu kerja ni Bertapak d Batu6 , Bandar Tyng Sandakan … bagi y xtau mana tempat nya .. ( silent seja n Keep reading la ) hehe .. Nama company nya  Utama Jaya.. Bisnesnya ni mengasi sewa lot Perniagaan so,klu ada sapa2 berminat mau berniaga ka,b’jual2 ka ble dtg sni .. kyta discuss  with my bos  .. not me .. tapi bayar dngn aqu  .. lain dari itu ,, bisnes bos aqu ni ada tawarkan organize event,buat banner,buat kad bisnes,Renew lessen n cukai jalan pon ada .. then Buat orang ,, hahaaha yang 2 xda la pla .. amk pekerja ..  yess .. any1 mau kerja dtg sini tya .. tapi selagi aqu d sini xda la keja  kosong hehe .. tgu aqu berenti la . 


Masa2 aqu sibuk  jatuh pada hujung2 bulan kebiasaanya la .. tapi ada sekali tuh aqu busy awal bulan . pertengahan bulan .. pokoknya .. mmg sibuk juga la keja ni .. sibuk  tuh ok lagi .. bila tyme pening lalat ni y bikin otak  Serabut habis .. tambah2 klu bos tiba2 pgil aqu y tgh buat keja ni  ..   siap bagi order  “kaw buat nii ,kaw buat tu .. kaw masuk kan nii ..

Rabu, 11 Julai 2012

First tyme Register As Mahasiswi ..


Estory this tyme tentang memori aqu semasa pertama kali mendaftar sebagai mahasiswi kolej la kunu2 …

Ni d banquet hall Taj ,, mau try b'ucap mcm pn.Tina hehe
 
Dulu aqu study Di kolej TAJ International College .. dengar namanya pes tyme pon mcm x pcya jak … persoalan y muncul “ wujud juga ka kolej ni “ .. tya la orag sna sni ttg nama kolej nii siap search dlm tenet segala .. buka youtube tgok interview c puan Tina ngn MHI ni .. ok la .. btul ada .. da masuk Tv kan … boleh trust jugala sumbernya kan .. huhu .. Then da, nekad la mau g smbung study d sana … lepas smgu raya 2 aqu belepas la ke Semenanjung … sampai KL ----->Perak …
Hari Kedua sampai semenanjung,aqu d perak … ngn Family my Mom.. Pak Lang aqu la yang tolong uruskan hal2 aqu ni .. Keesokannya ,Pukul 9.00 Pagi kami da gerak dari uma pak lang d Terolak mau ke Ipoh .. amk masa lebi kurang 2 jam jugala 2uk sampai Ipoh … Then,masa sampai Ipoh 2 pla … kami sesat sikit .. xtaw dekat mana kolej 2 .. kol la Orang y arrange student intake tuh ,, baru jumpa arah g kolej 2 …
Da sampai kolej TAJ … fuhh … Debar rasanya Hati … xtau lagi kan mcm mana ragam orang semenanjung nii … lepas tuh ,, kena cari kawan pla ,,
Da masuk Dalam Banquet hall 2 ,, kena tulis nama,amk n isi foam itu ini.. lepas isi kena tgu giliran … station by station la kena tgu … masa dalam proses pndftaran 2 sdg tgu2 giliran la ni ..ada la sorang Teman ni .. tegur aqu … yala kan masa pes tyme mana la kita mau b’ckp dgn org y x di kenal kan … setakat pndang2x senyum2x jak la kan .. hehe … Orang pertama sekali Tegur aqu .. nama Dya Zaty orang Perak juga la … segan r cakap ngn org perak .. pelat sabah ni kuat sangat hehe .. g pun aqu rasa masa tuh mcm org Kampong y gila2 nii .. huhu ..sedih la … tetiba tgok org lain dtg ngn parents .. tapi aqu ngn pak cik mak cik … ok stop Merapuh ..
B’balik cita Kolej aqu nii … masa kami tgh borak2 tuh .. tau la juga sikit zaty amk Kos lain ,, aqu amk kos lain .. sempoi la zaty .. x kisah apa pon .. Best juga r ada kawan b’ckp .. mula2 takot mau b’ckp … sbb tkut b’ckp ngn org y sombong .. tpi the fact its not like what I’m thinking…
Masa giliran aqu 2 … lepas p station hantar foam, cek bayaran y aqu bnk in ,, Tup2x ..pasal bayaran Hostel 900 tyme 2 aqu x kuar duit awal2 … alamatnya terpksa tgguh la payment 2 .. kesian la pk lang,mk lang aqu kena tgu sampai aqu siap..
Lepas 2 pula .. pegi konfem kan kelayakan kos y aqu mau amk 2 .,, ok .. d Kolej ni Aqu Cuma b’minat tuk amk Kos Ijazah Pendidikan kaunseling ,, dlm ati aqu da niat .. klu aqu x lepas intebiu Pendidikan nii aqu balik sabah ja la… senang .. huhu ..
Suda cek … coordinator 2 suru plak ikut senior p tingkat 1 amk ujian English la ., ngn intebiu face 2 face Directly ngn Cost Leader … myb la … Org y intebiu nii Dari UNIRAZAK … Acctlly kos y aqu amk ni under UNIRAZAK punya program just menumpang study di Kolej nii seja … Kolej kerjasama la katakan …
Aduhaii … dahsyat la masa register nii amk masa sehari baru setel .. selesai semua intebiu , p banquet hall lagi .. daftar 2uk hostel amk baju,beg tag name .. baru ble g hostel .. hurmm hostelnya pulak siOt mak bapa … jauh pulak dari kolej ,, ngatkan apartment y dekat ngn kolej nii rupa2nya .. kena jalan jauh lagi ..aduyaii … risau dalam hati … “camna mau p kelas nii klu jau”..
Sampai d hostel 2 dekat maghrib suda .. pk lang n famly dya terpksa la balik lepas mghrib 2 .. menyusahkan seja la …

Ok … ni r Benda paling aqu ,mau share … huhaAii ….
Mula2 naik Hostel 2 … tergamam seketika … “uinaa hostel ka juga nii “ .. X la aqu m’bohong .. sumpah … mcm bukan hostel tapi macam y tempat tinggal askar nii … katil bederet …. Bebaris semuanya .. mmg btul2 mcm askar la ba .. xda lagi bilik … mmg Bilik terbuka la ba .. hostel ni memanjang .. ada toilet,bilik shower,bilik persalinan,ngn bilik solat .. serba lengkap juga la hostel 2 .. mesin basuh ada,dapur ada,peti sejuk … mmg lengkap gila2 la ..
Tpi sedihh oo … pes masuk ostel tuh .. aqu nii pon pena duduk ostel 5 tahun … tapi xdala steruk ostel nii xda bilik .. lepas 2 kena katil ujung2 xda kawan lagi … y lain ramai y di depan …. Klu malam 2 … takot juga la … tapi kawan2 y lain ada y x tido lagi … main Fb lagi ..
Haa … masa malam lepas isyak 2 … aqu merayau m’cari budak2 sabah .. cari2 kawan la ni … hehe .. nasib jumpa juga la .. ada kawan dak sabah baru jumpa … tapi len2 daerah .. ada budak Kelantan,Sarawak … masa b’kawan nii …. Cuma kawan ngn dak sabah jak .. takut la cmpur ngn dak semenanjung .. konon2 diorang ni sombong … tpi sebenarnya ..xdala sesombong mana pun … cma andaian org seja !
Ok la … ni seja stOry kali neyh … next tyme I’ll share more .. so .. my fren after read plz like hahhaa ( ikut suka kamu la ba ) ..
 Apa pun .. Skg aqu Bukan mahasiswi anymore .. Just biasa2 jak ,, Ada rezeki, i'll be as Mahasiswi back .. * Doakan .. 

K-ON

k-on photo: MrKapre-1 MrKapre-1_zps17081628.gif