Isnin, 25 November 2013

Just a letter . . .

 
 
Unknown Letters for him !!


Untuk “Dia” yang pernah ada dihatiku .. Harap kau menyedari “sesuatu” bila tiba masanya nanti.For the Readers it just an experience. .Just want to release it

Perkenalan antara kau dan aku bermula dengan Niat Spontan aku di awal pagi bila kau muncul depan ku .. saat tu aku cuma berangan-angan. Tapi x sangka pula kan daripada niat semuanya menjadi kenyataan.permainan "Takdir" Sekali lagi Menemukan

Kita di facebook,saat kenali kau baru aku tahu kau adalah senior aku dulu .. walhal aku x pernah nampak kau ,x pernah dengar nama kau .. sebab aku junior di waktu tu.
Keputusan aku menerima kehadiranmu dalam hidup aku Satu keputusan yang terburu-buru pernah aku buat sampaikan aku sanggup ketepikan nasihat sahabat baik aku sendiri ,, hanya kerana kau .. aku harap kau tau itu.

Hampir Setahun mengenali kau bagi aku kau cukup baik,cukup sempurna walaupun kau punya ego,kau punya cemburu yang merimaskan . Aku masih tetap menerima semuanya.. Sebab kau juga mampu bertahan dengan sikap panas baran aku,sikap yang sentiasa merasa diri aku betul sedangkan aku tahu aku silap.
Sepanjang perhubungan aku xpernah sedikitpun merasa kau membelakangkan aku,xpernah t'fikir kau curang,bermain kayu tiga dan sebagainya.
Walaupun Setelah berjauhan itula hakikat dirimu yang sebenarnya dan aku tetap positif  Then x tau la dimana silapnya perhubungan ni ..Adakah hanya kerana jarak yang memisahkan, kau berubah atau ada sebab lain yang buat kau berubah.Aku x tau,Cuma yang aku tau aku x pernah berubah.

Perpisahan kita bukan dengan cara yang baik.. kau beri harapan yang hubungan kita will be ok .. but at the end kau sendiri ucapkan kata-kata tu .. asal kau tahu aku sebenarnya menanti tempoh “ harapan” tu .. aku rasa kau mungkin lupa sebab tu aku diamkan diri selama yang boleh.. Terus terang aku cakap tiada manusia yang punya perasaan x merasa perit bila ditinggalkan.. lainlah orang tu yang x pernah ada rasa di hatinya.
Perpisahan itu terlalu mendadak,saat tu aku sedar aku perlu kuat,aku perlu tabah,aku x perlu serabut kan kepala aku dengan masalah cinta ni .. sedangkan aku perlu teruskan hidup..

Dulu aku sakit hati,aku berdendam,aku x pernah redha,aku membenci, sedangkan kau aku xtau apa yang kau rasa.. lelaki tetap lelaki kan, begitu mudah melepaskan.and aku juga tetap perempuan dengan hati yang mudah terluka .. 

Whatever it is, I’ve never changed.. For u information there’s still have u inside.. but Don’t  worry because i didn’t hope that u will comeback again.I Just wana say that Now im okay,im already move on,im accepted  fate that has been happened between us. I know i was wrong,i was selfish,i was bad .. I want u know that i’ve forgiven all u mistake on me,and i hope that u also forgiving all my mistakes i had done to u.Now aku Redha kan segalanya,Aku Doakan kau capai apa saja yang kau impikan Berjaya.andai kau sudah kahwin .. happy marriage,and kalau belum pun Semoga jumpa someone more better than me. If u read This.Please pray something good for me :D Peace !
 


                                                 

Selasa, 13 Ogos 2013

Raya 2013 ! Bersama keluarga Kecilku ...




Namaskarrr Dost  !! vanakkam Readers !! India mari Pulakk.. hehe
Sebelum tu “ Selamat Hari Raya” Readers !! ok la mau share hari raya di tempat baru ba ni .. Di Bumi semenanjung ni, first time raya jau-2 Teda Geng karas lagi beraya ni taun sebab aku yang telampau la jauh naik kereta pun Nda kan sampai-2...hoho mengenang nasib ku di rantauan ni, tapi nasib la jugak family ku masih ada d sini ,adik beradik semua  yang dari Sandakan,Labuan tu datang sini beraya reramai.

Perghh .. 2-3 hari sebelum raya Meriahnya ruma Apartment Orkid ni b’Sahur and B’buka puasa sama-2 adik beradik memang meriah ,, ada 3 orang yang jarang di jumpa sekali 6-6 bekumpul keluar segala cerita,gossip,kutuk mengutuknya smpai pecah ketawa ,klu jarang-2 berjumpa begini la bule lagi ketawa bersama, klu hari-2 bejumpa ada yang makan kaki, haha ...
Biasa la kan asam garam adik beradik ...Ada Fight sana sini ! and orang Kuat Fight  adalah Aku !! yUpp ... Bukan apa.. Anak Ke-2 mmg Mcm nii kali Hot Temper sikit ,, tapi Klu datang Gila .. memang betul-2 la Gila :P haha .. wayar Shot mana pun nda tau .. hehe

2 hari Sebelum raya tu Sibuk suda kakak and my mom buat kuih , x bnyak sikt-2 jak buat tahun ni sebab xda tetamu pun .. klu ada pun x ramai la macam tetamu di Sandakan ,, Hurmm I miss Sandakan so Much !

Dalam diorang sibuk buat kuih,masak itu ini,, aku seperti biasa la tiap tahun jadi “Pengarah Rumah” haha .. ambil part lain pulak part kemas mengemas,hias menghias  tapi tahun nii perghh aku rilek betul , x payah susah-susah  sebab adik no 4-5 yang  buat keja .. aku jadi manager diorang jak la...lagi pun ruma baru nii x besar sangat ,ruang yang terhad so x bnyk hiasan just pasang lampu lip lap seja ,aku ada keja part time gak menjahit Langsir tapi itu pun setengah jalan gara-2 mesin meragam .. ahh malas terus mau menjahit lepas raya ja la sambung XD .. Guna jak langsir yang sedia ada kan senang hehe >,< 

here The photo of us ! 



Family "Gwiyomi"

Dipendek kan cerita,,tahun 2013 ni raya y Sangat-2 Sederhana ,Hari raya pertama Di rumah seja ,, Berphotoshot b’sama family yang kami buat dirumah dengan kamera hp canggih kakak and adik2 aku tu .. lepas tu pulak pegi beraya di ruma Jiran bawah apartment yang menjemput ,dan selepas itu bermula raya ke-2 ,3,4 ,smpai la sekarang aku duduk ruma seja ! x kemana pun xda tempat mau di tuju ,err.. bukan xda,ada sebenarnya Cuma aku y malas bergerak lebih senang duduk ruma x macam adik beradik aku yang lain .. raya kedua pegi tgok wayang ,raya ke-4 ada yang pegi Pahang ramai-2 pulak tu ,itupun lepas hntr adik no.4 tu balik Labuan.. kesian juga adik no4 ni cuti sekejap jak , x puas raya suda kena Balik study ! Hidup Student mmg mcm tu kan J its okay la ..at least merasa jugak raya dengan Family .. even Family yang kecil .. next year InsyaAllah balik Kedah Pulak !!


Dear readers and Blogwalking-keers Wait for da next entry ,, maybe ada Entry raya Seterusnya dari aku kan hehe .. for those who are Read My Blog ,i would like to say Thank you for reading My blog and Have a Nice Blogwalking yaar !!!

Rabu, 20 Mac 2013

Kerana Enjin !!


Hello ... readers !
Entry ni simple jak,aku mau gtau insiden y agak lucu bagi aku .. xtau la kmurang .. hehe insiden ni berlaku semalam .. critanya mcam ni aku ni da lama x driving since aku b’hijrah tempat baru .. aku xtau lagi jalan-2 area sini so aku x bawa la kereta .. semalam tu keluar dari restoran Awwa Bistro ,aku cakap dgn my mom “ mak,Biar la aku bawa kereta,nda bnyk kereta juga kan “ cmtu la aku ckp.. lepas tu aku masuk kereta la ni masuk kan kunci,hidupkan lampu ,pakai seat belt segala,handbrek pun suda diturunkan gear masuk gear R ..




ekceli aku bawa Keta Auto jak pun hehe ... semua perkara asas aku da buat ... tapi kan ... masa aku mau tekan minyak untuk reverse .. kereta x reverse pun tapi makin ke depan .. 2x macam tu kereta x reverse aku tekan brek ... aku panic sekejap ..apa hal nii xmau reverse ,my mom d sebelah pun hairan ..kenapa ,sampai  suru aku keluar .. tapi aku piker jap .. apa y xkena ... jeng .. jeng ..then baru aku perasan ..Enjin Kereta x hidup !! Haha .. my mom y tgh marah tu pun ... ketawa sama haha .. Laaa Rupanya Enjin x hidupppp .. Bila Enjin Da hidup Baru la semuanya lancar ,selamat jugak la sampai ke rumah without any problem else... hehe J

ni kes telampau eksaited bawa kereta sampai enjin pun lupa kasi hidup ! pada new driver ka / driver-2 lain jgn jadi macam aku hehe .. PeAcee !! 


K-ON

k-on photo: MrKapre-1 MrKapre-1_zps17081628.gif